BOŽIĆNA ZVEZDA – DUH PRAZNIKA U NAŠIM DOMOVIMA

Euphorbia pulcherrima, odnosno božićna zvezda, kako joj i samo ime kaže – cveta oko Božića, pa je vremenom postala jedan od simbola najradosnijeg hrišćanskog praznika, i jedan od omiljenih poklona ovim povodom. Izuzetno je popularna u svetu, a poslednjih godina je sve rasprostranjenija i u našoj zemlji. Svojim elegantnim izglednom, ulepšaće svaki prostor za vreme praznika. 

Pročitaj više

KAKO SE GAJI I NEGUJE BOŽIĆNI KAKTUS?

Božićni kaktus je popularna kućna biljka koja cveta tokom zime i odličan je dodatak gotovo svakom unutrašnjem okruženju. Ne samo da je lak za negu, već se i lako razmnožava, što ga čini izuzetnim kandidatom za poklone za praznike. U nastavku saznajte kako se sadi božićni kaktus i kako da brinute o njemu. 

Pročitaj više

ĐURĐEVAK, SIMBOL ČISTOG SRCA

Đurđevak (Convallaria majalis) je poznat i pod nazivom đurđica, šmarnica ili đurđevac, ima zvonaste bele mirisne cvetove, viseće i raspoređene u grozdovima, što ga čini lepim ukrasom u bašti, a veliku primenu ima i u farmaceutskoj industriji i proizvodnji parfema.

Pročitaj više

DEVOJAČKO SRCE – ZA ROMANTIČAN IZGLED VAŠE BAŠTE

Devojačko srce ili minđušica su popularni, narodni nazivi za biljku Dicetra spectabilis. Zovu je i „srce koje krvari“ zbog karakterističnog, egzotičnog izgleda. I kao i pravom, stidljivom devojačkom srcu, najviše joj odgovaraju skriveni delovi bašte, oni koji se nalaze u polusenci. Njeno prisustvo će im dati neverovatno romantičan izgled.

Pročitaj više