IVAN ĐURIČIĆ- PROIZVOĐAČ DOMAĆEG I KVALITETNOG MESA

Doći će vreme kada ćemo se vezati za poljoprivrednike od kojih ćemo kupovati sve namirnice, a posebno meso. Ivan Đurićić je proizvođač iz sela Gola Glava u opštini Valjevo. Ima kapacitete za proizvodnju veće količine mesa. Manje količine proizvodi za sopstvene potrebe ali je spreman da ponudi kupcima izuzetno kvalitetno meso iz sopstvene proizvodnje.

Pročitaj više

OD PRODAJE ZIMNICE DOMAĆICA PRODANA POPUNJAVA KUĆNI BUDŽET

Tradicionalna srpska zimnica uz malo novotarija, džemovi, slatka, sokovi, domaćicama obezbeđuju sigurnu zaradu. Usled pandemije korona virusa sve više zainteresovanih za domaće proizvode pravljene po starim tradicionalnim receptima. Prodana Kolarević iz Mionice koristi povrće i voće sa svog imanja, kupuje i od komšija. Za kupce se izborila kvalitetom i organizovala kućnu dostavu. Ovim poslom se bavi 10. godina, porodičan biznis. U pripremi proizvodnje pomažu joj žene iz Mioničkog udruženja.

Pročitaj više

NEVENA ANTIĆ U SKLADU SA PRIRODOM

O ovoj vrednoj mladoj ženi smo pisali pre godinu dana. Bavi se proizvodnjom sokova, sirupa, džemova od raznog sezonskog voća, kiseli zimnicu od povrća iz svoje bašte… sve što jedna domaćica može da napravi od onoga što ima na svom imanju. Kako kaže, sve što napravi proda preko Interneta, a svoje domaće proizvode šalje kurirskim službama po celoj Srbiji.

Pročitaj više