СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ШТРУДЛУ ОД КОЈЕ МИРИШЕ ЦЕЛА КУЋА

Постоје јела која нас само својим мирисом одмах врате у детињство. Једно од тих је штрудла са орасима и сувим грожђем које су некада правиле наше баке по старом, традиционалном рецепту. Нема ништа лепше него кад запуцкета смедеревац и замирише бакина штрудла која се пече у рерни. А, она мекана као душа, издашна и укусна да се топи у устима.

Pročitaj više

KAKO IZGLEDA TRADICIONALNI RECEPT ZA TURŠIJU?

Ona će da nam obezbedi hrskavo, ukiseljeno povrće tokom zime i da bude izvor vrednih hranljivih sastojaka. Prednost joj je što se lako priprema i dugo traje.

Brojni su recepti za pripremu turšije od povrća, mnogima omiljene zimnice. Prednost je što njen sastav možemo da prilagođavamo svom ukusu i za njenu pripremu koristimo različite vrste povrća i začina. 

Pročitaj više

PRODAJA RAKIJE PROIZVEDENE NA POLJOPRIVREDNOM GAZDINSTVU

Proizvodnja rakije u Srbiji datira unazad vekovima i duboko je ukorenjena u srpskoj kulturi i običajima. Prepoznatljiva aroma i bogatstvo ukusa rakije potiču iz pažljivog odabira voća, tradicionalnih metoda destilacije i stručnosti koju domaći proizvođači stiču tokom godina. Ova veština često se prenosi s generacije na generaciju, čime se čuva autentičnost i kvalitet srpske rakije.

Pročitaj više

КОЛИКО ЈЕ ПОТРЕБНО НОВЦА ДА НАПРАВИТЕ ЈЕДНУ ТЕГЛУ АЈВАРА?

ВРЕМЕ је да мирис пе­чене паприке обавије домове где се спрема омиљена зимница. Да је само до цене овог поврћа, можда се ајвар не би крч­као на превише шпорета. У прилог домаћем, међу­тим, иду износи по којима се овај деликатес продаје у трговини. Домаћице ових дана килограм паприке не могу да купе за мање од […]

Pročitaj više