KAKO DO ULJA OD LJURIH ČILI PAPRIČICA

Poznato je da su ljute papričice zdrave, jer sadrže sastojak kapsaicin, koji ima lekovita svojstva, a i u kulinarstvu se koriste kao poželjan začin pri pripremi raznih jela. Mogu se iskoristiti da se napravi ulje od ljutih papričica, koje će nam dobro doći u kuhinji, ali i kao lek za spoljnu upotrebu za reumu, bolove u zglobovima i dr. Iskustva korisnika ovog ulja su pozitivna i ono je zaista delotvorno.

Pročitaj više

ZA ZDRAVO SRCE I MIRAN SAN – VALERIJANA

Svedoci strašnog bombardovanja Beograda u Drugom svetskom ratu pričali su da je ceo grad u to vreme mirisao na valerijanu. Tinktura ove biljke vekovima se upotrebljava kao dobar i efikasan lek za smirenje, protiv napetosti, stresa i nesanice. Ova biljka uspešno je prošla test vremena. Savremena nauka dokazala je njenu efikasnost i, što je veoma važno, bezbednost korišćenja ove biljke u borbi protiv stresa – bolesti vremena u kom živimo.

Pročitaj više

NJENO VELIČANSTVO – ROTKVICA

Iako su rotkvice uglavnom sporedni deo obroka, one u sebi skrivaju veoma veliku nutritivnu vrednost. Možemo reći da su u ishrani zanemarene, iako su benefiti rotkvica po zdravlje značajni. U veganskom svetu rotkvice su neopevani heroji među superhranom. Pripadaju familiji kupusnjača, a njihovi plodovi rastu širom sveta. Uglavnom se jedu sirove, u salati, ali postoji […]

Pročitaj više