KOPRIVA – ČISTAČ KRVI
Zima je idealno vreme za ispijanje čaja. Ukoliko odaberete čaj od koprive to će povoljno uticati ne samo na krv, već i na ten i kosu!
Pročitaj višeZima je idealno vreme za ispijanje čaja. Ukoliko odaberete čaj od koprive to će povoljno uticati ne samo na krv, već i na ten i kosu!
Pročitaj višeušeno voće poput kajsija, brusnica, suvog grožđa, smokava ili šljiva mala su pakovanja bogata hranljivim sastojcima i vlaknima, jer uklanjanjem vode iz voća njihova koncentracija raste.
Pročitaj višeDunja (lat. Cydonia oblonga) je voće iz porodice ruža. Njeno botaničko ime potiče od grčkog grada Kydonia (danas Hanija) na severozapadu ostrva Krita.
Pročitaj višeMušmula, ili divlja kruškica je plod koji je nepravedno zapostavljen, te ga sve ređe viđamo i u voćnjacima
Pročitaj višeNi stariji se više ne sećaju i ne znaju da objasne kada su sa masti prešli na ulje. Odolevaju jedino vanilice, koje nisu dobre sa zejtinom. Da li je mast zdrava i jeftinija?
Pročitaj višeNajnovija istraživanja pokazuju da je slanina, ukoliko se konzumira u umerenim količinama, odlična za čovekovo zdravlje, ali i za održavanje linije.
Pročitaj višeŠezdesetih godina prošlog veka nekadašnja Jugoslavija je bila treća po izvozu guščijeg perja u svetu. Samo u Vojvodini u to doba bilo je više od milion gusaka
Pročitaj višeKozje mleko, koje je mnogo sličnije majčinom mleku nego kravljem, spada u najzdravije namirnice na svetu sa brojnim lekovitim svojstvima.
Pročitaj višeNeobični crni paradajz (kumata) visokog prinosa. Ova sorta je sve interesantnija organskim proizvođačima. U moru raznih sorti pojavio se i crni paradajz, koji postaje sve popularniji među proizvođačima i potrošačima.
Pročitaj višeIako je poreklom iz tropskih delova Indije i jugoistočne Azije, biber (Piper nigrum) je odomaćen na našim prostorima. Bez mlevenog ili bibera u zrnu nezamisliva je bilo koja kuhinja.
Pročitaj više