BUNDЕVЕ TAMBURICЕ DUŠU DALЕ ZA ZARADU I BUNDЕVARU
Poljoprivrеda pruža bеzbroj mogućnosti da sе stignе do zaradе, samo trеba naći pravi posao. Ako za njеga nе trеba vеliko ulaganjе i puno rada, onda možе biti pravi pogodak.
Pročitaj višePoljoprivrеda pruža bеzbroj mogućnosti da sе stignе do zaradе, samo trеba naći pravi posao. Ako za njеga nе trеba vеliko ulaganjе i puno rada, onda možе biti pravi pogodak.
Pročitaj višeZAŠTO PLOD PARADAJZA PUCA?
Pročitaj višeNajčešće govorimo kako je beli luk dobar ili loš biljni komšija. Međutim, retko čujemo koje biljke pozitivno, a koje negativno deluju na ovo povrće.
Pročitaj višeParadajz je naša najvažnija povrtarska biljka koja se gaji u plastenicima bez grejanja. Ako želimo da berba počne u maju, što je realno za naše uslove, onda bi trebalo dobro da izračunamo tačan momenat setve.
Pročitaj višeOvaj metod gajenja krastavaca je razrađen u Nemačkoj. Sastoji se u kopanju kanala ili šančeva u plasteniku koji se pune slamom, pa kada se slama „upali“ greje zonu korenovog sistema, usled čega krastavci brzo rastu i daju obilne prinose.
Pročitaj višeSastrica (Lathyrus sativus) je jednogodišnja biljna vrsta iz familije leguminoza (Fabaceae). U narodnu je poznata i pod imenima kao što su grahor, cič, čičarica, sekiric, sekirče, plavi grašak i indijski grašak.
Pročitaj višeBogat je vitaminima A, K i C, kao i fosforom, kalcijumom i kalijumom.
Pročitaj višeKeleraba je veoma stara kultura. Može se koristiti sveža ili kuvana. Sadrži 12% suve materije i 7% ugljenih hidrata i vitamina.
Pročitaj višePepeo može pomoći u zaštiti luka od brojnih štetočina, ali ga možemo iskoristiti za prihranjivanje jer je bogat raznim mineralima.
Pročitaj višeNa površinama za gajenje povrća imamo osnovnu, predsetvenu i obradu koja se izvodi u toku vegetacije. Osnovna obrada može se izvoditi mašinski (traktorom, frezom) i ručno (riljanjem, kopanjem).
Pročitaj više