BEZ HID BROJA NEMA SUBVENCIJA

U skladu sa Zakonom o veterinarstvu, sva gazdinstva na kojima se nalaze životinje, privremeno ili trajno, moraju da budu registrovana u Centralnoj bazi podataka Uprave za veterinu.

Pri registraciji, svako gazdinstvo dobija svoj jedinstveni dvanaestocifreni identifikacioni broj – HID broj. Pod jednim HID brojem vode se podaci o svim obeleženim životinjama na gazdinstvu.

Pročitaj više

INTERESOVANJE MIONIČKIH POLJOPRIVREDNIKA ZA PODSTICAJE TROSTRUKO VEĆE NEGO LANE, OPŠTINA DAJE OD 60 DO 100 ODSTO SUBVENCIJA

Interesovanje mioničkih poljoprivrednika za podsticaje trostruko je veća nego prošle godine. Opština Mionica obdezbedila je 60, 70 pa čak i 100 odsto subvencija za investicije u sektorima mleka, mesa, useva i organske proizvodnje. Podršku za nabavku mehanizacije, sadnica i organsku proizvodnje dobio je 31 poljoprivrednik. Lokalna samouprava opredelila je 7,5 miliona dinara za fizičku imovinu i 700 hiljada dinara za podsticaje u organsku proizvodnju.

Pročitaj više

VALJEVSKI POLJOPRIVREDNICI U STUDIJSKOJ POSETI NEMAČKOJ – ISKUSTVA IZ BAVARSKE

Odlučili smo da ove godine, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije virusa Korona, naše poljoprivrednike оdvedemo u Bavarsku – evropsku prestonicu mlečnog govedarstva. Veliki je problem sa mlečnim govedarstvom u našoj zemlji došlo je do drastičnog pada broja domaćinstava koji se bave stočarstvom. Želeli smo da vidimo na koji način se ljudi u Nemačkoj bave savremenom poljoprivrednom proizvodnjom, iako mnogo toga za naše poljoprivrednike nije dostižno. U okviru studijskog putovanja planirana je poseta četiri farme krava, kao i manifestacija gde se odvija aukcijska prodaja grla. Ovo je prilika da vidimo na koji način bi mogla da se realizuje kupovina i uvoz kvalitetnih grla, jer je plan Agrorazvoja da u narednim godinama vrati meru dodele priplodnih junica – kaže Dragutin Kuzmanović, direktor „Agrorazvoj – valjevske doline“

Pročitaj više

ČEDINA RAKIJA OPČINILA CEO „OTVORENI BALKAN“: ŠLJIVOVICU U RAĐEVOM SELU KOD VALJEVA PRAVE OSAM GENERACIJA

RAĐEVO Selo, zadnja pošta Valjevo, domaćinska je adresa zvanično najbolje šljivovice u Srbiji! Među 47 uzoraka voćnih rakija iz 27 registrovanih destilerija, sedmočlani žiri na nedavnom sajmu „Otvoreni Balkan“ nijednog trenutka nije imao dilemu – šljivovica Valjevca Čedomira Đurđevića imala je najbolju boju, bistrinu, tipičnost, miris i ukus.

Pročitaj više