KAKO DO ULJA OD LJURIH ČILI PAPRIČICA

Poznato je da su ljute papričice zdrave, jer sadrže sastojak kapsaicin, koji ima lekovita svojstva, a i u kulinarstvu se koriste kao poželjan začin pri pripremi raznih jela. Mogu se iskoristiti da se napravi ulje od ljutih papričica, koje će nam dobro doći u kuhinji, ali i kao lek za spoljnu upotrebu za reumu, bolove u zglobovima i dr. Iskustva korisnika ovog ulja su pozitivna i ono je zaista delotvorno.

Pročitaj više

VINO OD VIŠANJA

Kod nas se tradicionalno zreli plodovi voća, koji ne uspevaju da dođu do tržišta u sirovom stanju ili ne zadovoljavaju tržišne norme u pogledu vizualnog izgleda, prerađuju u rakije ili neki drugi vid prerade kao što su sokovi, džemovi i drugi. Dezertno vino od višnje je još jedan zanimljiv način prerade višnje.

Pročitaj više

SLADOLED OD RUŽA

Ruža važi za najlepši cvet, i često je nazivaju ’kraljicom među cvećem’. I, dok su kozmetički preparati na bazi ove biljke veoma popularni, u gastronomiji su poznati tek slatko i sok od ruža. A, da li ste znali da od latica ove biljke može da se napravi i sladoled?

Pročitaj više