TOP TRI NAČINA KAKO DA ISKORISTITE ŽALFIJU – ZA SIRUP, LIKER I SUŠENU
Njena lekovita svojstva poznata su iz antike, a izreka lekara Medicinskog fakulteta u Salernu glasila je: „Kako može umreti čovek u čijoj bašti raste žalfija“
Pročitaj višeNjena lekovita svojstva poznata su iz antike, a izreka lekara Medicinskog fakulteta u Salernu glasila je: „Kako može umreti čovek u čijoj bašti raste žalfija“
Pročitaj višePostoji razlika u sušenju u domaćim sušilicama i standardnim pušnicama. Sledite uputstva ispod i dobićete kvalitetan proizvod.
Pročitaj višeNevena Antić i njen suprug Ivan preselili su se iz Beograda u selo Osladić kod Valjeva 2016. godine. Nisu imali puno iskustva, ali su imali prirodno blago oko sebe. Odlučili su da ljudima ponude porodični recept i sastojke direktno iz prirode pretočene u originalne proizvode. To im je omogućilo da opstanu na selu i razviju posao.
Pročitaj višePosle klanja životinja potrebno je odrediti da li njihovo meso i unutrašnji jestivi organi potiču od zdravih ili bolesnih životinja. Ako potiču od bolesnih životinja, mogu izazvati trovanja ljudi. Njihova upotreba je u tom slučaju zabranjena. Boja je jedna od glavnih kvalitativnih odlika mesa.
Pročitaj višePoznato je da su ljute papričice zdrave, jer sadrže sastojak kapsaicin, koji ima lekovita svojstva, a i u kulinarstvu se koriste kao poželjan začin pri pripremi raznih jela. Mogu se iskoristiti da se napravi ulje od ljutih papričica, koje će nam dobro doći u kuhinji, ali i kao lek za spoljnu upotrebu za reumu, bolove u zglobovima i dr. Iskustva korisnika ovog ulja su pozitivna i ono je zaista delotvorno.
Pročitaj višeKod nas se tradicionalno zreli plodovi voća, koji ne uspevaju da dođu do tržišta u sirovom stanju ili ne zadovoljavaju tržišne norme u pogledu vizualnog izgleda, prerađuju u rakije ili neki drugi vid prerade kao što su sokovi, džemovi i drugi. Dezertno vino od višnje je još jedan zanimljiv način prerade višnje.
Pročitaj višeOsim što su zdrave, maline su idealne i za različite vrste prerade, a mi vam ovog puta predlažemo da napravite sirup, pekmez za aromom kokosa i džem od malina.
Pročitaj višeМноги знају да је бегечка шаргарепа бренд, али и производ са заштићеним географским пореклом. Међутим, мештани су сада отишли корак даље и направили уникатно пиће – ракију од шаргарепе.
Pročitaj višeRuža važi za najlepši cvet, i često je nazivaju ’kraljicom među cvećem’. I, dok su kozmetički preparati na bazi ove biljke veoma popularni, u gastronomiji su poznati tek slatko i sok od ruža. A, da li ste znali da od latica ove biljke može da se napravi i sladoled?
Pročitaj višeKAKO SE PRAVI BABINA ORAHOVAČA
Pročitaj više