NEVENA ANTIĆ ODAJE VAM TAJNU RECEPTA ZA DŽEM OD ŠLJIVA PEČENOG U RERNI

HRANA I PIĆE POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA

Nevena Antić i njen suprug Ivan preselili su se iz Beograda u selo Osladić kod Valjeva 2016. godine. Nisu imali puno iskustva, ali su imali prirodno blago oko sebe. Odlučili su da ljudima ponude porodični recept i sastojke direktno iz prirode pretočene u originalne proizvode. To im je omogućilo da opstanu na selu i razviju posao.

Ova vredna mlada žena pravi sokove, sirupe, džemove od raznog sezonskog voća, kiselu zimnicu od povrća iz svoje bašte… sve što jedna domaćica može da napravi od onoga što ima na svom imanju. Kako kaže, sve što napravi proda preko Interneta, a svoje domaće proizvode šalje kurirskim službama po celoj Srbiji.

Nevena svake godine preko dve tone šljiva pretvori u džem i ovom prilikom je želela da oda tajnu svog džema.

Recept za džem od šljiva pečenog u rerni:

Šljive oprati, iseci na pola, odstraniti košticu.

U šerpu ređati red šljiva pa malo šećera i sve tako dok šerpa ne bude puna do vrha. Staviti u rernu(tačnu temperaturu ne znam jer koristim šporet na drva).

Mešati povremeno, da se ne uhvati kora i šljive ne izgore. Džem je spreman kada nema više vode i vidite da vam je gustina izgleda lepo.

Sipati vruć u zagrejane tegle i odmah zatvoriti.

Čuvati na hladnom i tamnom mestu.

Prijatno!

fb stranica: poljoprivredni gazdinstvo Antić-Osladić

PODELITE