POLJOPRIVREDA VALJEVA NA SAJMU AGROBELGRADE OD 26. DO 28. JANUARA

AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI

Beogradskom sajmu od 26. do 28. januara 2023. godine organizuje se četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva AGROBELGRAD-e koji će otvoriti resorni ministarka Jelena Tanasković. Kako su najavili organizatori sajma, izložbeni prostor zauzima 30.000 metara kvadratnih gde će svoje novitete i znanje prikazati preko 500 izlagača iz Srbije i sveta.

Među izlagačima su i brojne kompanije iz Holandije, Spanije, Severne Makedonije.  Republike Srpske, Crne Gore <span;>i drugih zemalja. Pored stranih gostiju značajno mesto zauzeće proizvođači sa teritorije Beograda, Vranja, Valjeva, Sremske Mitrovice i brojnih drugih lokalnih samouprava. Na sajmu će se nalaziti i štand Uprave za agrarna plaćanja gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima.

Tokom tri dana manifestacije organizuju se i stručne konferencije i sastanci na kojima će se između ostalog razgovarati o standardima u proizvodnji voća i povrća, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima, revolving fondovima za finansiranje, preciznom navodnjavanju, modernizaciji srpskovinarstva, proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji. Tokom sajma organizuju se sastanci stranih i domaćih kupaca sa proizvođačima voća i povrća u svežem, zamrznutom i obrađenom stanju.

Agrorazvoj će po drugi put nastupati na sajmu. Tom prilikom predstaviće se potencijali poljoprivrede Valjeva kao i aktivnosti Agrorazvoja.

Direktor Agrorazvoja -valjevske doline doo Dragutin Kuzmanović povodom nastupa na sajmu Agro Belgrade poziva sve da posete štand da se upoznaju sa radom Agrorazvoja.

Izložbeni štand Valjeva biće upotpunjen proizvodima valjevskog kraja od nekoliko naših domaćina kojima je Agrorazvoj omogućio besplatan prostor da predstave svoje proizvode posetiocima sajma. Štand se nalazi u Hali 2C.

Cena karte je 500 dinara, a radno vreme do 10 do 17 časova.

Tekst: Snezana Bircanin

PODELITE