ALEKSANDAR STANAREVIĆ – POLJOPRIVREDNIK GODINE GRADA VALJEVA

POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA

Aleksandar Stanarević rođen 13.02.1983. godine u Valjevu. Gradsko dete koje je selo zavolelo tako što je svoje raspuste provodio kod dede i babe na selu. Poljoprivredom se bavi poslednjih 18. godina u selu Kamenica gde se vratio na svoju dedovinu.
Oženjen otac dvoje dece, blizanaca od 4. godine Jakova i Jane.

Aleksandar se bavi ratarstvom i stočarstvom. Obrađuje oko 30 hektara zemlje delom svoje delom u zakupu. Na domaćinstvu ima 18 goveda rogate stoke, 70 svinja i 200 ovaca.

U ovčarstvu je zabeležio zavidan uspeh kako u Valjevskom kraju tako i na državnom nivou. Što se tiče izlaganja u našem okrugu poslednje tri godine izlagao je Pričeviću gde je osvojio šampionske nagrade za priplodne ovce i ovnove.

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu učestvovao je četiri godine za redom tri puta je bio šampion u kolekciji Sjeničkih ovaca, a za njega najdraža i najveća nagrada je došla 2023. godine kada je sa izloženim ovcama i ovnovima dobio najveću nagradu koja se dodeljuje na nekom sajmu, a to je „Državni apsolutni šampion u oblasti ovčarstva“.

Na farmi pored ovaca i ovnova uzgaja jagnjad kako za priplod tako i za klanicu i prvi je izvoznik priplodnih jagnjadi van granica naše zemlje.

Pored ovčarstva Aleksandar se bavi i govedarstvom u svom posedu ima 18 goveda. Bavi se tradicionalnom proizvodnjom sira i kajmaka.  

PODELITE