PUT DO DOBROG PROIZVODA U VALJEVU

AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI PREDUZETNICI PREDUZETNICI PRIVREDA PRIVREDNICI ZANATSTVO

U završnici programa “Put do dobrog proizvoda u Valjevu”, organizovana je izložbena postavka autentičnih lokalnih suvenira i rukotvorina koje su prikazane u nesvakidašnjem ambijentu restorana Pećina. Program sprovodi Etno mreža uz podršku Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) u okviru projekta “Staze Srbije” koji za cilj ima osnaživanje malih i mikro privrednika, s posebnim akcentom na razvoj ženskog preduzetništva. U saradnji s Etno mrežom obezbeđena je obuka i mentorska podrška za veću vidljivost i uspešniji plasman proizvoda.

– UNDP je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, gradom Valjevo, opštinskom turističkom organizacijom i Etno mrežom, organizovao i obuku za preduzetnice koje se bave ručnim radom, kako bi stekle veštine onlajn trgovine i marketinga, kao i pakovanja i brendiranja svojih proizvoda. Sve polaznice kursa vladaju tradicionalnim veština i zanatstvom poput veza, pletenja i razbarenja, koje spajaju sa modom i dizajnom i tako pretvaraju strast i hobi u poslovne prilike, a novostečene veštine pomoći će im da budu vidljivije i prisutnije na modernom tržištu – rekla je stalna predstavnica kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransin Pikap.

Na skupu su govorili i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, zamenik šefa misije Britanske ambasade u Srbiji Dominik Otvej, kao i predsednica Etno mreže Violeta Jovanović.

Izvor:etnomreza

PODELITE