INTERESOVANJE MIONIČKIH POLJOPRIVREDNIKA ZA PODSTICAJE TROSTRUKO VEĆE NEGO LANE, OPŠTINA DAJE OD 60 DO 100 ODSTO SUBVENCIJA

AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI

Interesovanje mioničkih poljoprivrednika za podsticaje trostruko je veća nego prošle godine. Opština Mionica obdezbedila je 60, 70 pa čak i 100 odsto subvencija za investicije u sektorima mleka, mesa, useva i organske proizvodnje. Podršku za nabavku mehanizacije, sadnica i organsku proizvodnje dobio je 31 poljoprivrednik. Lokalna samouprava opredelila je 7,5 miliona dinara za fizičku imovinu i 700 hiljada dinara za podsticaje u organsku proizvodnju.

– Nastavljamo sa ulaganjima u poljoprivredu. Siguran sam da će ova sredstva koja smo izdvojili značiti poljoprivrednicima. Tu smo da pomognemo i da zajedno pratimo šta je to u šta treba uložiti, i dati vetar u leđa našim ljudima na selu. Vest da je ove godine zainteresovanost trostruko veća veoma me je obradovala. U narednoj godini nastavljamo sa ulaganjima i konkursima – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Prema rečima građana može se zaključiti da im ovi podsticaji izuzetno znače u bavljenju poljoprivredom, kao i da je ova pomoć više nego dobrodošla.

U mioničkoj opštini registrovano je 1.960 poljoprivrednih gazdinstava i to su mahom proizvođačo mleka i mesa. Shodno tome, opština se opredelilia da ove godine izvdovoji i najveća sredstva upravo za razvoj iz ovih sektora.

Janković ističe i da opština Mionica zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, poseban akcentat stavlja na žensko preduzetništvo u poljoprivredi.

– Intenzivno radimo na unapređenju infrastrukture kako bi svi stanovnici opštine Mionica imali podjednake i kvalitetne uslove života. Uz podršku Vlade Srbije prošle godine smo asfalitarali preko 100 kilometara seoskih puteva. A nastavljamo i sa izgradnjom vodovodne mreže, kako bi svaka kuća, svaki čovek u Mionici imao vodu za piće u svojoj kući. Izgradnja puteva, ulaganje u poljoprivredu, i vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu su preduslovi razvoja i napretka – rekao je Janković

PODELITE