Skip to content
Cреда, новембар 05, 2025
Magazin Srbijanka

Magazin Srbijanka

Magazin Srbijanka

  • POČETNA
  • O NAMA
  • PRIVREDA
    • PRIVREDNICI
    • PREDUZETNICI
    • ZANATSTVO
  • POLJOPRIVREDA
    • VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO
    • POVRTARSTVO I RATARSTVO
    • STOČARSTVO
    • MEHANIZACIJA
    • ZAŠTITA BILJA
    • ORGANSKA PROIZVODNJA
    • PČELARSTVO
    • HRANA I PIĆE
    • SAVREMENA POLJOPRIVREDA
    • HORTIKULTURA
    • EKOLOGIJA
    • ZDRAVLJE
    • KONKURSI I SUBVENCIJE
  • TURIZAM
    • PLANINSKI TURIZAM
    • SEOSKI TURIZAM
    • URBANI TURIZAM
    • DUHOVNI TURIZAM
    • BANJSKI TURIZAM
    • PLANINE REKE I JEZERA KOLUBARSKOG OKRUGA
    • KULTURNA BAŠTINA
    • HOTELI
    • RESTORANI I KAFIĆI
    • PRIVREDNO TURISTIČKE MANIFESTACIJE
  • OGLASI I REKLAME
    • SMEŠTAJ
    • UGOSTITELJSKI OBJEKTI
    • MOTELI I HOTELI
    • PRIVREDNI SUBJEKTI
    • PREDUZETNICI
    • POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA
    • VINARIJE
    • DESTILERIJE
  • AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI

Категорија: POVRTARSTVO I RATARSTVO

BUNDЕVЕ TAMBURICЕ DUŠU DALЕ ZA ZARADU I BUNDЕVARU

01/11/2023Snezana

Poljoprivrеda pruža bеzbroj mogućnosti da sе stignе do zaradе, samo trеba naći pravi posao. Ako za njеga nе trеba vеliko ulaganjе i puno rada, onda možе biti pravi pogodak.

Pročitaj više

ZAŠTO PLOD PARADAJZA PUCA?

28/08/2023Snezana

ZAŠTO PLOD PARADAJZA PUCA?

Pročitaj više

BELI LUK I KOMŠIJE: ZAŠTO MU JAGODE POVEĆAVAJU GLAVICE, A KOGA NE PODNOSI?

08/05/2023Snezana

Najčešće govorimo kako je beli luk dobar ili loš biljni komšija. Međutim, retko čujemo koje biljke pozitivno, a koje negativno deluju na ovo povrće.

Pročitaj više

JANUARSKA PROIZVODNJA RASADA PARADAJZA

09/01/2023Snezana

Paradajz je naša najvažnija povrtarska biljka koja se gaji u plastenicima bez grejanja. Ako želimo da berba počne u maju, što je realno za naše uslove, onda bi trebalo dobro da izračunamo tačan momenat setve.

Pročitaj više

Kako se gaji krastavac na slami

14/04/2022Snezana

Ovaj metod gajenja krastavaca je razrađen u Nemačkoj. Sastoji se u kopanju kanala ili šančeva u plasteniku koji se pune slamom, pa kada se slama „upali“ greje zonu korenovog sistema, usled čega krastavci brzo rastu i daju obilne prinose.

Pročitaj više

SASTRICA – SKORO ZABORAVLJENA KULTURA

28/03/2022Snezana

Sastrica (Lathyrus sativus) je jednogodišnja biljna vrsta iz familije leguminoza (Fabaceae). U narodnu je poznata i pod imenima kao što su grahor, cič, čičarica, sekiric, sekirče, plavi grašak i indijski grašak.

Pročitaj više

ZAŠTO TREBA JESTI MLADI LUK

27/03/2022Snezana

Bogat je vitaminima A, K i C, kao i fosforom, kalcijumom i kalijumom.

Pročitaj više

KELERABA – NEPOTREBNO ZAPOSTAVLJENA KOD NAS

23/03/2022Snezana

Keleraba je veoma stara kultura. Može se koristiti sveža ili kuvana. Sadrži 12% suve materije i 7% ugljenih hidrata i vitamina.

Pročitaj više

PEPEO UNIŠTAVA PROUZROKOVAČE TRULEŽI GLAVICE LUKA – KOJE SU JOŠ DOBROBITI?

15/03/2022Snezana

Pepeo može pomoći u zaštiti luka od brojnih štetočina, ali ga možemo iskoristiti za prihranjivanje jer je bogat raznim mineralima.

Pročitaj više

Pripremanje zemljišta za gajenje povrća

03/03/2022Snezana

Na površinama za gajenje povrća imamo osnovnu, predsetvenu i obradu koja se izvodi u toku vegetacije. Osnovna obrada može se izvoditi mašinski (traktorom, frezom) i ručno (riljanjem, kopanjem).

Pročitaj više

Кретање чланака

Старији чланци
Magazin Srbijanka © | Izrada Web Sajta VV Media Studio.
  • O NAMA
  • POLJOPRIVREDA
  • PRIVREDA
  • TURIZAM
  • AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI
  • OGLASI I REKLAME