AGRORAZVOJ PO TREĆI PUT NA MEĐUNARODNOM SAJMU AGROBELGRADE

AKTUELNOSTI I DOGAĐAJI PRIVREDNO TURISTIČKE MANIFESTACIJE
“Agrorazvoj-valjevske doline” učestvovaće treću godinu zaredom na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva- “Agro Belgrade 2024” od 25. do 27.januara na Beogradskom sajmu. Na štandu “Agrorazvoja” biće predstavljeni proizvodi valjevskih proizvođača rakije, sira, meda, suvog voća i organske hrane. Za posetu sajmu “Agrorazvoj” je obezbedio 50 besplatnih ulaznica poljoprivrednicima sa teritorije grada Valjeva.
Ove godine događaj će okupiti više od 500 izlagača i brendova iz Srbije i regiona na 30.000 kvadratnih metara.Pored izlagačkog dela biće organizovani i poslovni susreti između proizvođača i kupaca iz Evrope i regiona, kao i bogat trodnevni konferecijski program.
Ovo je treće učešće “Agrorazvoja” na Sajmu “Agro Belgrade” i promocija valjevske poljoprivrede, kao i aktivnosti ovog preduzeća u razvoju voćarstva, povrtarsta i vinogradarstva u našem kraju. Valjevce predstavljaju “Rakije Mićić” iz Gole Glave, “Čedina rakija” iz Rađevog Sela, Čedomir Đurić iz Majinovića sa pčelarskim proizvodima, “Tadića sir” iz Bukovice, “Prirodna hrana” Zorice Dobrivojević iz Valjeva i “Fruit Valjevo” sa proizvodima od sušenog voća.
Pored izlagača na sajmu učestvuju i proizvođači opreme i distributeri. Potvrđen je i dolazak predstavnika velikih trgovinskih lanaca i kupaca iz Velike Britanije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Takođe, tokom sajma biće organizovani sastanci domaćih i regionalnih proizvođača voća i povrća sa inostranim i domaćim kupcima.
Svečano otvaranje sajma je u četvrtak, 25.januara u 11 sati. “Agro Belgrade 2024” se organizuje uz podršku Projekta “Velika mala privreda” koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Privredne Komore Srbije i Sekrearijata za poljoprivredu grada Beograda
sa prethodnih sajmova
izvor: https://va014.info/valjevci-treci-put-na-medjunarodnom-sajmu-agro-belgrade/
foto: magazin srbijanka
PODELITE